DA LI JE OVO PITANJE GRAĐANA ILI NADMETANJE “KO JE JAČI”

Od strane Ozon
0 komentar

Da li se do sada dešavalo da opoziciona vlast sluša građane i da javni interes stave ispred privatnog kapitala?


Da li se ovo dešava u Sremskoj Mitrovici?


Na 8. sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica, odbornici GG Grad za sve nas, izneli su nekoliko pitanja “o temama koje uznemiravaju građane našeg lepog grada, na obali Save”.


Da li su to pitanja građana ili su neki odbornici ove grupe građana dobro obavešteni o odlukama, namerama ili rešenjima iz prošlosti?

Do sada nismo videli peticiju građana koja bi potkrepila neke od njihovih tvrdnji- sve za građane!


Od 2020. godine kako je ova grupa građana u odborničkim klupama Grada, i dalje vode svoju politiku: za sve nas, transparentno, glasno i jasno…
Oni smatraju da “neki” žive kao „bubrezi u loju“, da su funkcioneri „zatrovani“, da je gradska kasa stranačka „fontana želja“ privilegovanih…
Od početka ulaska, za neke vraćanja u odborničke klupe, novinari nisu poželjni. Zašto?
Možda, jer se nekad novinar uhvati teme pa “ne pušta”.
Da li se GG Grad za sve nas bori za vlast ili stvarno želi da pomogne građanima?
Na ovo potanje svakako mogu da odgovore samo građani.

Na gore pomenutoj sednici Skupštine grada, ova odbornička grupa postavila je pitanje VAŽNO ZA SVE GRAĐANE.

“Na prostoru nebranjenog dela priobalja, kod Sremovog igrališta, gde su skoro posečena samonikla stabla, priprema se izgradnja objekata i ako je Zakonom o vodama zabranjena izgradnja svakog vida objekta, makar i sojeničkog tipa. Podsećamo da se slična prevara desila u rejonu naselja Stari Most gde su izgrađeni tzv. montažni objekti… a sve radi ostvarenja nečijeg ličnog interesa, kao što je to učinjeno u naselju Stari most, kada su određena lica dobila u zakup zemljište u forlandu reke Save, a nakon izgradnje prodali tzv. montažne objekte i preneli pravo zakupa na zemljište uz ekstremnu visoku zaradu koja predstavlja zloupotrebu pozicije tih lica”!

Mediji u želji da provere istinitost tvrdnji autora literature, (za koju se ne zna da li je informativni list ili “samo” običan flajer), obratili su se, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, organima lokalne samouprave i dobili, pored odgovora da nema ni govora o nekakvoj izgradnji na potezu kod Sremovog igrališta i informacije koje se tiču upravo “sojenica” kod naselja Stari most.

Foto Mitrovica.info

Ko je odobrio sve to od strane GG navedeno?

To su sve pitanja koja postavljamo povodom ove, građanima veoma interesantne teme.

O čemu se radi?

Stigle su kopije sedam Rešenja u kojima se dozvoljava izgradnja privatnih objekata i u njima doslovce piše da se odobravaju zahtevi za postavljanje montažnih objekata privremenog karaktera (sojenice). Objekti se postavljaju na vremenski period od 5 godina (2012 – 2017), a podnosilac zahteva je dužan da nakon tog roka objekat – ukloni! Pored mnoštva druge dokumentacije, vidi se da su saglasnost za tehničku dokumentaciju  ovih objekata dali organi nadležne Gradske uprave.
Preciznosti radi, reč je o Gradskoj upravi na čijem se čelu u to vreme nalazio upravo Vladimir Petković, sadašnji lider udruženja “Grad za sve nas”.

Foto Mitrovica.info
Foto Mitrovica.info

Ako neko nije znao, sada zna da su odluke u to vreme donosili nadležni koji su u to vreme bili na vlasti.

Ako se uzme u obzir da je u to vreme Petković bio nadređen, ne samo urbanizmu, već i komunalno/inspekcijskim službama, postavlja se pitanje koliko će Mitrovčane koštati njegovo “nesnalaženje” na mestu načelnika i potpisivanje rešenja o izgradnji zidanih porodičnih i luksuznih objekata na mestu gde je to zabranjeno? Jasno, ukoliko je reč o nesnalaženju, a ne o korupciji.
Da ponovimo: GG doslovce smatraja da “neki” žive kao „bubrezi u loju“, da su funkcioneri „zatrovani“, da je gradska kasa stranačka „fontana želja“ privilegovanih…

A da li su građani i tada postavljali pitanja? Da li su dobili odgovor?

Koji je razlog da se sada, osam godina posle potpisivanja ugovora od strane prvog čoveka GG, postavlja pitanje zašto?

Da li bi baš taj čovek koji je tada bio u samom vrhu vlasti mogao da odgovori na pitanje koje je njegova odbornička grupa postavila?

Danas građanima Mitrovice neki od vlasnika tih kuća zabranjuju prilaz obali, što ne mogu da urade jer obala nije njihova. Dok im je indirektnu dozvolu za takvo bezobrazno i bahato ponašanje omogućio svojim potpisom upravo Vladimir Petković, u vreme kada je bio načelnik nadležne Gradske uprave. I kao vrhunac borbe za građane, odbornici udruženja na čijem je sada čelu isti taj Petković u svom “Info listiću”, zbog toga optužuju aktuelnu vlast.

Ovo su pitanja na koje građani treba da dobiju odgovor: Ko je odobrio izgradnju montažnih objekata privremenog karaktera?

To je pitanje koje postavljamo povodom ove, građanima veoma interesantne teme.

REAKCIJA REDAKCIJE
Pored ovakve “opozicije”, GRAĐANIMA je potreban ZAŠTITNIK GRAĐANA.

I za kraj: Politika?
Vladimir Petković

Možda Vam se svidi i