COVID-19:Zabeležen 7.601 smrtni slučaj u Srbiji, procenat smrtnosti 0,91%

Od strane Ozon
0 komentar

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 830.884‬ osobe, a zabeležen je 7.601‬ smrtni slučaj. Procenat smrtnosti je 0,91 odsto. Na bolničkom lečenju nalazi se 3.211 pacijenata od kojih je 156 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Epidemijska situacija u Srbiji je sve složenija, raste broj zaraženih i preminulih, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju i respiratoru.

Lekari ponavljaju da je jedini izlaz iz epidemije vakcinacija, a nadležni podsećaju da će se strože primenjivati aktuelne mere.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je za RTS da bismo sledeće nedelje mogli da imamo preko 8.000 novih slučajeva dnevnoi da se iskreno nada da će kovid propusnice biti uvedene.

Član Kriznog štaba je naveo da oni koji ne žele da se vakcinišu oslanjaju se na izmišljotine.

„Potpuno je nejasno zašto mi ne prihvatamo oružje koje imamo u rukama i nejasno je zašto ne možemo da shvatimo da je to odlučivanje da skinemo maske i da se veselimo potpuno pogrešno. Treba da se radi na tome. Što se tiče dece, ne očekujem da će biti promene. Međutim, hoću da ostanem upamćen, da se zna da je vakcinacija dece izlaz iz ove situacije, bez obzira na to što će biti ogroman broj protivnika“, naglasio je Kon.

U Srbiju jestigla nova količina supstance za proizvodnju vakcine „sputnjik V“na Institutu Torlak.Stiglo je 600 litara supstance, što je dovoljno za proizvodnju oko milion doza vakcine.

Srbija je od EU dobila 26 vozila specijalizovanih za prevoz vakcina i timova za vakcinaciju. Dobiće ih 24 zavoda i instituta. Vozila sadrže set za davanje kiseonika, zamrzivač za transport vakcina na niskim temperaturama.

Izvor: rtv.rs

Možda Vam se svidi i