Čepom do osmeha u OŠ “Boško Palkovljević Pinki”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas u osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki održana je radionica za učenike trećeg i četvrtog razreda kao i teorijsko predavanje na temu očuvanja životne sredine u okviru humanitarne organizacije “Čepom do osmeha”.

Danijela Medjedović, zamenik načelnika za obrazovanje rekla je da ova organizacija postoji izvesno vreme i da je njen cilj prikupljanje čepova i njihova prodaja kompanijama koje se bave reciklažom plastike. Od dobijenog novca se kupuju pomagala za osobe sa invaliditetom kao i sredjivanje igrališta za decu sa invaliditetom.
“Veliki broj čepova prikupljen je u predškolskim, osnovnim i srednjim školama što znači da dolazi do razvitka svesti o zaštiti životne sredine i o potrebama osoba sa invaliditetom medju našim najmladjim generacijama. Plastika je jako toksična, treba da radimo na podizanju svesti da se plastika reciklira i ne baca.”

Nikolina Nosović, nastavnik razredne nastave dodala je da ovakve radionice pripremaju decu da budu humana, ekološki nastrojena i pripremaju ih da brinu o svojoj okolini.

“Udruženje “Čepom do osmeha” ima prvenstveno cilj da širi empatiju prema ljudima i prema našoj planeti , udruženje se odlučilo da poseti gradove u Vojvodini, krenulo se sa Sremskom Mitrovicom, održava se u isto vreme 6 radionica, ovde četiri i u vrtiću Pčelica i u školi Jovan Jovanović Zmaj. Pozivam sve da se pridruže jer ova akcija opstaje jer ljudi u nju veruju i imamo konkretne rezultate.” rekla jeVanja Petković, predsednica udruženja “Čepom do osmeha”.

Marko Odak, učenik četvrtog razreda je skupljao čepove za bolesnu decu i drago mu je što može da pomogne.

Možda Vam se svidi i