Božićni koncert u Katoličkoj crkvi

Od strane Ozon
0 komentar

U Rimokatoličkoj crkvi „Svetog Dimitrija“ večeras je održan Božićni koncert u organizaciji Udruženja Nemaca „Syrmisch Mitrowitz – Sremska Mitrovica“ .

Koncertu su pored predstavnika Rimokatoličke crkve, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave. Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i Vasilj Ševo, načelnik za kulturu i sport. Gradonačelnica grada Sremska Mitrovica, na kraju koncerta deci je podelila novogodišnje paketiće.

“Prepoznajemo aktivnosti udruženja nacionalnih manjina i uvek ćemo ih podržavati, kroz njihove aktivnosti želimo da im damo podršku, da im damo podršku da sačuvaju svoj identitet, kulturu, običaje i tradiciju.” rekao je načelnik za kulturu i sport Vasilj Ševo.

Andrijana Bauer Živković, predsednica Udruženja Nemaca Grada Sremska Mitrovica rekla je da je večeras organizovan prvi koncert ovakvog tipa i sa njim slave predstojeći Božić. „Preko sto sugrađana se izjasnilo da su pripadnici Nemačke nacionalne manjine, a pred predstojeći popis stanovništva trudićemo se da što više ljudi izađe i izjasni se“, rekla je Živković

Pesme su izvodili hor “Pikolo”, Aleksandra Padrov kao i Dragana Filimonović na orguljama.

Udruženje Nemaca „Syrmisch Mitrowitz – Sremska Mitrovic osnovano je 2019. godine.

Možda Vam se svidi i