April prepun takmičenja! Sportske igre mladih

Od strane Ozon
0 komentar

Sportske igre mladih (SIM), najveća regionalna i evropska manifestacija za decu i omladinu, održaće se i ove godine u Sremskoj Mitrovici. Za početak ove manifestacije najavljen je datum 3. april.

Narednog vikenda, u samom centru grada, na terenu pored PSC “Pinki” i u sali Gimnazije, održaće se u okviru SIM, takičenja: između dve vatre, trčanje 60 metara, fudbal 2006. godište i mlađi, 2010 i mlađi i devojčice 2006. godište, ženska odbojka.

U Sremskoj Mitrovici  ove godine “Sportske igre mladih” održaće se 8 put. Takmičenje će se održati se u 10 sportova (atletika, mali fudbal, odbojka, između dve vatre, basket 3 na 3, šah, stoni tenis, tenis, rukomet, odbojka na pesku) i u planu je da plamen Dunav osiguranje SIM karavana radosti i prijateljstva prođe celu Srbiju, od Zrenjanina do Priboja i Novog Pazara, od Sremske Mitrovice do Niša, Surdilice i Kuršumlije. Ove godine prvi grad održavanja Sportskih igara mladih biće Sremska Mitrovica.

Takmičenje će se održati u atraktivnijem formatu za mlade sportiste i podeljeno je na nivoe – kvalifikaciona, gradska, regionalna (turnirska) i državna, u saradnji sa partnerom Igara – Savezom za školski sport Srbije.

Sportske igre u Sremskoj Mitrovici, ali i u Srbiji, održavaju se osmu godinu za redom i do sada su samo u našoj zemlji okupile više od 120.000 učesnika. Ove godine zbog virusa Korona, SIM će se održati u poštovanje  preporuka Vlade Srbije. Zdravlje dece i svih učesnika je na prvom mestu, ali i moramo svi da se naviknemo na novonastale okolnosti i da im se prilagodimo. Deca sa nestrpljenjem očekuju Igre, ta želja za druženjem i sportom je sada mnogo veća nego svih prethodnih godina.

Tehnički organizator u Sremskoj Mitrovici je Sportski savez grada, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu i sport.

Kako će ove godine izgledati Sportske igre mladih, očekujemo da saznamo od nadležnih u Sportskom savezu grada.

Sportske igre mladih podržava i Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke tehnološkog razvoja i Ministarstvo sporta i omladine.  

Možda Vam se svidi i