Aplikacija za PRIJAVI animalni otpad

Od strane Ozon
0 komentar

Za projekat „Registar zagađivača animalnim otpadom“ grad Sremska Mitrovica nagradjen je od strane UNDP. Projekat obuhvata postavljanje aplikacije za  pametne telefone, saradnju sa upravom za veterinu i lokalne veterinarske stanice.

Takodje, u planu je izrada veb-sajta i dokumentarnog filma.

Nosilac projekta je Grad Sremska Mitrovica a postojaće dve radionice u kojim će učestvovati saradnici iz uprave za veterinu, lokalne veterinarske ustanove, farmeri i inspekcijske službe. 

Načelnik za zaštitu životne sredine Dražen Ridjošić naglasio je da ovim radionicama žele gradjanina da upute značaj odlaganja animalnog otpada, i podignu svest o tome koliko je to značajno za kvalitetniji život. 

Ridjošić je rekao da takvim nesavesnim odlaganjem animalnog otpada, narušavaju podzemne vode, postoji veća mogućnost zaraza kao i ugrožavanje vazduha. 

Cilj je izgradnja medjustanice kao i specijalna vozila koja će vršiti prevoz animalnog otpada.

Dušan Filimonović, menadžer projekta naglasio je da projekat ima više sekvenci odnosno elemenata i da je dobro što je ovaj problem prepoznat kako kod nas tako i globalno. 

Filimonović je rekao da je svest niža kod našeg gradjanstva ali da ima 14 stočnih groblja i jama. 

JKP “Komunalije i Zoo higijena su krovne organizacije koje se bave sa ovim problemom. 

Na pitanje koji je najveći problem kod nelegalnog odlaganja otpada Filimonović je rekao da je najveći problem zbrinjavanje od trenutka uginuća jer je prepuštena na savest i odgovornost farmera. 

Apelovao je na to da se mora pokazati da tako jedno uginuće može biti ozbiljan problem i izvor zaraze od glodara ili pasa lutalica i tako uneti zarazu.

Vrednost projekta je 19.800 dolara.

Možda Vam se svidi i