Antigensko testiranje plaćaju samo oni bez indikacija i uputa

Od strane Ozon
0 komentar

U Institutu za javno zdravlje građani mogu da se testiraju na lični zahtev, gde su dostupni antigenski i PCR testovi. Testiranje plaćaju samo oni koji nemaju nikakve indikacije, već samo žele da provere da li su zaraženi, kao i putnici, dok je to besplatno za ne-kovid pacijente kojima je test neophodan za terapiju ili dijagnostiku.

Ovu uslugu plaćaju oni koji putuju u inostranstvo ili žele bez ikakvih indikacija da odrade testiranje. Važna napomena: Svi pacijenti sa simptomima kovid 19 infekcije mogu se besplatno testirati u Kovid ambulantama nakon pregleda lekara.

Pacijenti kojima je zbog terapije ili dijagnostike u ne-kovid delovima potreban test neće plaćati testiranje.

Pacijenti čije zdravstveno stanje zahteva hospitalizaciju, uz uput dobijaju i nalog za antigenski test. Takođe, osobe koje se upućuju na dijagnostičke procedure, kao što je spirometrija, gastroskopija, bronhoskopija i druge dijagnostičke procedure koje zahtevaju proveru, isto rade antigenski test uz uput izabranog lekara dobijaju i nalog i to je sve besplatno.

Testiranje je takođe besplatno i u kovid ambulantama, gde dolaze pacijenti sa simtomima koronavirusa, ali se tu ne testiraju svi koji dođu na pregled, već o tome odlučuju lekari nakon pregleda.

U Zavodu za javno zdravlje Sremska Mitrovica moguće je zakazati antigensko testiranje na SARS-Cov-2 na lični zahtev građana, primenom brzih antigenskih testova (nazofaringealni bris).

Termin za testiranje građani mogu zakazati radnim danima (ponedeljak – petak) od 08-15 časova, pozivanjem broja telefona 064 8092911.

Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 3500,00 dinara, ista cena od 3500,00 dinara važi i za strane državljane bez prijave boravka.

Call centar COVID-19

dežurni broj telefona u Zavodu za javno zdravlje Sremska Mitrovica, za informacije o korona virusu:

od 08-15 časova je:

064 8092911

U zavodu za javno zdravlje Sremska Mitrovica vrši  testiranje na prisustvo IgG antitela na  ELISA automatskom sistemu enzimskim imunotestom. Testiranje na lični zahtev na prisustvo antitela zakazuje se na broj 064 8092 911, a  cena testiranja je 1800 dinara.

Možda Vam se svidi i