Sjajna ekipa ženskog odbojkaškog kluba Srem!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica. SREM – TENT 2:3 (16:25, 22:25, 27:25, 25:23, 12:15) 102:113 Sportska hala Mitrovačke gimnazije. Sudije: Petrović i Vuković, gledalaca 100;

Ekipa ženskog odbojkaškog kluba Srem pokazala je u utakmici četvrtfinala kupa Srbije da se može ravnopravno nositi i sa mnogom jačim protivnicama. Obrenovački TENT je došao u Sremsku Mitrovicu kao izraziti favorit. Početak utakmice je već nagovestio da se Sremice neće lako predati. Sve do polovine prvog seta utakmica se lomila uz dobre poteze obe ekipe. Ipak je sredinom seta iskusnija ekipa TENT-a napravila razliku koja je vodila do sigurnog trijumfa.

Drugi set je takođe protekao u dominaciji Tentovih odbojkašica ali su krajem seta Sremice naglo proradile i od rezultata 14:20 stigle do 22:24, nagoveštavajući veliku borbu.

Naredna tri seta su bila izuzetno zanimljiva borba za svaki poen. Treći set Srem dobija na razliku a u četvrtom je dominirao do pred sam kraj kada su gošće prisigle vođstvo Srema od pet poena i približile se na 24:23. Ipak Sremice završavaju uspešno ovaj set.

Taj brek je doneo puno neizvesnosti i nešto bolju igru TENT-a koji sa 12:15 dobija peti set za tešku pobedu.

Kod Srema je ubedljivo najbolja igračica bila korektor Dunja Grabić sa 34 poena uz procenat napada od 49% i četiri uspešna bloka a veoma solidno je igrala čitava ekipa. Kod favorizovanog TENT-a odlično je igrala korektor Ana Mitrović.

Srem će revanš utakmicu protiv TENT-a igrati u Obrenovcu 2. ili 3. novembra a za prolazak u polufinale će mu trebati pobeda od najmanje 3:1 što je ipak malo verovatno s obzirom na snagu Obrenovčanki.

OK TENT: Đurović, Mandović, Popović, Sušić, Stanimirović, Pakić, Cvetković, Kurtagić, Malešević, Mijatović, Čikuc Deans Nataša,  Carić, Mitrović, Gočanin, trener Vasović Vladimir.

Možda Vam se svidi i