Od strane Ozon
0 komentar

Na svetskom prvenstvu medalje za kajakaše “Vala” 

Na svetskom prvenstvu u kajakaškom maratonu koje se održalo u gradu Pitešti-Rumunija, u klasi masters, našu zemlju zastupala su dva člana kajak kluba Val: Borislav Kolarić i Vladimir Vujanić.

U trci jednoseda (19km) u kategoriji 35-39 godina, maestralnom taktikom i vožnjom, Vladimir je uspeo da se odupre timskoj vožnji argentinaca i brazilaca i osvoji bronzanu medalju.

Takođe sjajna trka i borba vodila se u istoj starosnoj kategoriji (35-39 godina) u kajaku dvosedu (19km). Naša posada u sastavu Vujanić-Kolarić, veoma mudrom strategijom i velikom borbenošću uspela je nadvisiti spremnije protivnike i stići do bronzane medalje. Iako 20 godina stariji od konkurencije, Kolarić je pokazao izuzetnu spremnost i motivisanost za učinjeni rezultat. Sa druge strane, pored fizičke spremnosti, Vujanić je demonstrirao izuzetnu taktičku zrelost i najavio nove uspehe u ovoj disciplini.

Trke su podeljene po kategorijama, odnosno godištu takmičara. Na prve dve pozicije našli su se kajakaši iz Brazila i Argentine.

Prvenstvo je realizovano na mirnim vodama, a trka je kružna i duga je 19 kilometara. Takmičar posle dva kruga veslanja, istrčava na obalu na obeleženom mestu i sa čamcem trči 200 metara, tako četiri puta.

izvor/foto: Facebook Kajak klub “Val”

Možda Vam se svidi i