Zlostavljanje prijavio lekar. Dečaka doveo deda na pregled

Od strane Ozon
0 komentar

U Sremskoj Mitrovici, je otkriveno da je M. K. (30) seksualno zlostavljao svog petogodišnjeg sina K. M.

Pedijatar dr K. N. iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prijavio je juče da je na lekarski pregled došao pradeda oštećenog deteta J. D. (69) i doveo praunuka na lekarski pregled jer je prilikom brisanja deteta primetio tragove krvi na toalet papiru.

Pedijatar je obavio lekarski pregled maloletnog K. M. i tom prilikom je konstatovana hiperemija anusa, odnosno povećana količina krvi u kapilarima, sa dve fisure, tj. oštećenja kože, nakon čega je uzet perianalni bris.

Radnica Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici B. G. obavila je razgovor sa petogodišnjakom, a dečak je izjavio da živi sam sa ocem i da oko godinu dana spavaju zajedno. On je rekao da ga otac, kada navodno zaspi, dodiruje i stavlja mu prst u usta.

Policijski službenici uzeli su izjavu i od pradede oštećenog, koji je izjavio da „nije primetio ništa sumnjivo u ponašanju svoj praunuka, osim promena na anusu, nakon čega ga je odmah odveo na pregled“.

O svemu navedenom obavešten je dežurni zvanični javni tužilac u Sremskoj Mitrovici, koji je kvalifikovao krivično delo, a zatim se izjasnio da se ocu M. K. odredi zadržavanje od 48 sati.

Otac, kome je određeno 48 sati zadržavanja, u okviru kog će biti saslušan kod tužioca, dosad nije bio osuđivan, niti je bio poznat policiji.

Takođe, u ovoj porodici nije bilo prijavljivano nasilje. Kako saznajemo od komšija, dečak ne živi sam s ocem. – S njima duže vreme živi još jedan muškarac, koji je podstanar, i on je provodio dosta vremena s dečakom. Naime, on radi po ceo dan, a taj čovek je s njim, vodi ga svuda. Poznajem oca dečaka i ne verujem da je tako nešto mogao da uradi. Znam koliko je požrtvovan. Radi i žuri kući da mu spremi da jede, da ga prošeta… – rekla je komšinica.

(Blic.rs)

Možda Vam se svidi i