Završetak radova na izgradnji vrtića u Laćarku moguć i pre roka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji novog objekta vrtića „Čuperak“ Predškolske ustanove „Pčelica“ u Laćarku napreduju bez problem i ukoliko se nastave po trenutnoj dinamici postoji mogućnost da će biti završeni i pre roka, odnosno 12. novembra.

“Ono što moram da istaknem jeste činjenica da infrastrukturni radovi u Sremskoj Mitrovici nisu stali bez obzira na jednu opaku bolest sa kojom se bore ne samo naš grad i država, nego i ceo svet, a to je pandemija virusa COVID19. Svi projekti koje smo započeli tokom 2019. i sa početkom ove godine su nastavljeni sa realizacijom, u toku su i  biće završeni  kao što je prvobitno i planirano, a takva je situacija i sa vrtićem u Laćarku”, kaže načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

On navodi da su očekivanja da će svi radovi na ovom objektu biti okončani i pre zvaničnog roka, a to je 12. novembar ove godine.

“Izvođač radova na ovom objektu napreduje fantastičnom dinamikom, trenutno se izvode molerski radovi, radovi na postavljanju podnih pologa i postavljanje instalacija i zaista u ovom trenutku nemamo ni jedan jedini problem na ovom projektu”, kaže Jokić.

Podsećanja radi, novi objekat “Čuperka” će se prostirati na 1.000 metara kvadratnih, a sastojaće se od prizemlja i jednog sprata. Ukupno šest prostorija u okviru objekta biće namenjeno za boravak dece. Takođe, u okviru objekta biće smeštena i jedna prostorija za razne aktivnosti koje će mališani sa svojim vaspitačima realizovati, među njima i sportske, zatim toaleti i kuhinja.

Objekat je predviđen za svakodnevni boravak 140 mališana.

Vrednost radova iznosi 105 miliona dinara i biće finansirani u potpunosti od strane Svetske banke.

Možda Vam se svidi i