ZAVRŠENO PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić danas je dao izjavu povodom završetka participativnog budžetiranja grada za 2021 godinu.

Mitrovčani su od 2. do 16. novembra imali priliku da učestvuju u kreiranju gradskog budžeta za 2021 godinu, tako da ovo budžetiranje možemo nazvati i gradjanski budžet, to su vršili tako što su glasali za jedan od pet projekata koje su oni putem aplikacije “Prijavi problem” sami predlagali. Od svih predloženih projekata, Gradska uprava je izvukla pet projekata sa najvećim prioritetom. Glasanje je vršeno na dva načina, putem zaokruživanja takozvanog glasačkog listića za participativno budžetiranje u uslužnom centru u Gradskoj kući i online, odnosno elektronski na sajtu grada. Ukupno je glasalo 808 naših sugradjana. Projekat koji je ostvario najviše glasova, 289, jeste projekat izgradnje javnog toaleta u centru grada.

Javni toalet je nešto što zaista nedostaje našem gradu, koji se sve brže širi, razvija, napreduje i svakako će biti od velikog značaja svim Mitrovčanima, ali i svim posetiocima našeg grada. Razlika u glasanju u tri projekta je jako mala, što ukazuje da su svi projekti od javnog interesa i značaja, i Gradska samouprava će u budućnosti naći rešenje da se finalizuju svi ovi projekti.

Takodje smo uključili i srednjoškolce u javnu raspravu o gradskom budžetu. Djačkim parlamentima pet škola na teritoriji grada omogućeno je da samostalno predlažu projekte za unapredjenje rada i boravka u svojim školama, u maksimalnoj vrednosti od 500.000.00 dinara.” izjavio je Samardžić.

Možda Vam se svidi i