Zaposlenima u kovid-sistemu država sprema karticu pogodnosti

Od strane Ozon
0 komentar

Vlada Srbije formirala je radnu grupu čiji je zadatak da pripremi nacrte pravnih akata za realizaciju projekta – Kartica pogodnosti „Za naše heroje”.

Kako je objavljeno u najnovijem Službenom glasniku, zadatak radne grupe je da sagleda potrebe zaposlenih u COVID-19 sistemu.

Osim što treba da razmotri komercijalnih pogodnosti za zaposlene u kovid-sistemu, radna grupa treba da predloži mere pozitivne diskriminacije za zaposlene u COVID-19 sistemu prilikom ostvarivanja prava i korišćenja usluga koje pružaju državni organi i službe kao i jedinice lokalne samouprave.

Pogodnosti kartice se odnose na sve  zaposlene, radno angažovane kao i volontere u COVID-19 sistemu. 

Ne precizira se o kakvim pogodnostima je reč. 

Zdravstveni radnici, njih 120.000 u Srbiji, dobiće jednokratnu novčanu pomoć od po 10.000 dinara, a od 1. januara naredne godine medicinari će dobiti najveće povećanje plata u odnosu na ostale kategorije, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Ukupno 500.000 ljudi zaposlenih u javnom sektoru, kako je ranije najavljeno, dobiće povišice od januara naredne godine. U Nemanjinoj 11 detaljnu računicu prave već neko vreme, a uskoro treba očekivati i informaciju o konkretnim povećanjima po sektorima javne uprave.Izvor NovaEkonomija

Možda Vam se svidi i