Za putovanje u Hrvatsku NIJE dovoljan samo negativan PCR test

Od strane Ozon
0 komentar

Državljani Srbije mogu da uđu u Hrvatsku ukoliko imaju regulisan boravak u toj zemlji uz obavezan zdravstveni nadzor, 14-dnevnu samoizolaciju/karantin. Ova mera se može skratiti na sedam dana ako lice o svom trošku uradi test po ulasku u Hrvatsku i isti bude negativan, navodi se na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Lica koja putuju zbog turističkih ili drugih privrednih interesa, školovanja, neodložnih razloga (npr. vlasnici nekretnina u Hrvatskoj) ili drugih ličnih neodložih razloga, mogu ući u Hrvatsku bez obaveze samoizolacije uz posedovanje negativnog PCR testa, ne starijeg od 48 sati. Državljani Srbije koji idu u hrvatsku pri prelasku granice potrebno je da uz sebe imaju dokumentaciju kojom potvrđuju rezervaciju turističkog smještaja ili vaučer turističke agencije ili potvrdu o rezervaciji/vlasništvu veza ili vlasništvo nad nekretninom ili pokretninom ili poziv poslovnog subjekta ili poziv na poslovni sastanak. Više informacija OVDE.

Za lica u tranzitu nije poterban test ali je neophodan dokaz da je odobren ulazak u sledeću zemlju. Tranzit ne sme biti duži od 12 sati.

Državljani zemalja EU i Šengena mogu ulaziti u Hrvatsku.

You may also like