Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Jelene Špagović (26) za teško ubistvo penzionerke Majde Garović (80) u junu prošle godine.

Špagovićevoj, ukoliko bude osuđena za teško ubistvo preti kazna zatvora do 40 godina.

Ona je uhapšena 6. jula 2019. godine, tri nedelje posle zločina, a sa njom je priveden i njen brat Momčilo Dujović (21).

Dujović je osumnjičen da joj je pomogao u brutalnom ubistvu devizne penzionerke, nekadašnje komšinice u Zemunu.

Zločin j eotkriven tri nedelje kasnije, tačnije 20. juna, kada je ugljenisane delove tela starice našao meštanin koji je šetao vikend-nasiljem u Krčedinu.

On je u Dunavskoj ulici video prevrnut kontejner i u njemu delove tela nesrećne starice. Ugljenisani trup bio je pored kontejnera, a u blizini nisu nađeni nikakvi predmeti ili dokumenta koji bi pomogli u identifikaciji žene. U prvom momentu se pretpostavljalo da je žtrva imala oko 65 godina.

U istrazi je ustanovljeno da je 16. juna prijavljen nestanak Zemunke Majde Garović. Analizom DNK potvrđeno je da su nađeni njeni ostaci i tada je klupko zločina počelo da se odmotava.

Nepune dve nedelje nakon što je utrđen identitet ubijene žrtve, operativci su uhapsili osumnjičenu za zločin Jelenu Špagović, medicinsku sestru tada zaposlenu u jednoj privatnoj klinici u Novom Beogradu, bivšu komšinicu starice. Tada je priveden i Jelenin mlađi brat Momčilo Dujović, osumnjičen da joj je pomagao.

Žrtva i osumnjičena mlada žena bile su komšinice, delila ih je samo ograda u Zemunu, a istražitelji su utvrdili da su se, uprkos velikoj razlici u godinama, čak 55, njih dve družile. To je potvrdila i njihova komunikacija na društvenim mrežama. Iako se Jelena u međuvremenu razvela od muža, čija porodica deli ogradu sa Majdinom, dve žene su ostale u kontaktu. U istrazi je utvrđeno da je taa osumnjičena Jelena Špagović od Majde pozajmila 2.500 evra. Novac starici nije vratila i upravo se taj dug spominje kao motiv zločina. Istražitelji su ustanovili da je Jelena namamila bivšu komšinicu, verovatno obećanjem da će joj vratiti pare i da ju je ubila.

Posle zločina sa tela starice je skinula zlatni lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici. Kofer sa telom starice je stavila u iznajmljeni „pežo 508“ i odvezla se u vikend naselje Krčedin, ali su tragovi ostali na tapacirungu. U tom vikend-naselju pored dunava zapalila je delove tela.
Izvor Kurir

Možda Vam se svidi i