(UŽIVO) Vučić: Novi izbori najkasnije u aprilu 2022

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će nova Vlada biti kratkog roka i da će novi izbori biti zakazani najkasnije u aprilu 2022. godine.

Mi smo danas definisali šest osnovnih ciljeva. Vlada koja se bude formirala je ograničenog trajanja, najkasnije parlamentarni izbori, zajedno sa predsedničkim, biće održani 3. aprila 2022. godine. To je tačka 1 – rekao je Vučić.

Kako je naveo, među tačkama su i borba za zdravlje, borba protiv korona virusa.


Vlada koja se bude formirala je ograničenog trajanja, i vanredni parlamentarni izbori biće održani najkasnije zajedno sa predsedničkim, 3. aprila 2022. godine, izjavio je predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Vučić je na konferenciji za medije, nakon sednice Predsedništva SNS, rekao da će nova Vlada imati šest prioriteta.

Rekao je da će Vlada biti ograničenog trajanja, što znači da će, kaže, parlamentarni izbori biti održani zajedno sa predsedničkim i to najkasnije 3. aprila 2022. godine.

Vučić nije isključio mogućnost da vanredni parlamentarni izbori budu održani i ranije.

Ciljevi program i plan nove Vlade

1. borba za zadravlje naših građana – borba protiv korona virusa

– Moramo izgraditi nove bolnice, nove kapacitete, ojačati zdravsto. To je primarni cilj nove vlade.

2. borba za interese našeg naroda na Kosovu i Metohiji

To je teška borba koju vodimo već 8 godina, posle užasnog nasleđenog stanja. Moramo biti spremni da ulazimo u razgovor o svemu, a ne da bežimo iz razgovora – istakao je predsednik.

3. Borba protiv mafije

– Rezultati na ovom polju su već bolji. U poslednje vreme se rat klanova prelio na naše ulice. Neki ljudi su pomislili da mogu da rade šta hoće. Borba protiv mafije će biti beskopromisna – naglasio je predsednik.

4. Očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Republike Srbije

5. Ubrzane reforme – posedno Evropske integracije i rešavanje problema u oblasti vladavine prava

– U skladu sa ovim otvorićemo i novo ministarstvo – istakao je predsednik.

6. Ekonomsko jačanje Srbije

– Srbija mora nastaviti da ekonomski snaži, imamo strahovito visoko postavljene ciljeve. Ne očekujemo da budemo treći, peti ili deseti, već da u naredne dve godine zbirno budemo prvi u Evropi. Nastavićemo sa velikim projektima – sve to znači novi standard i nove bolnice, ojačanje naše energetike, osnaživanje privrede, vojske i policije.

Možda Vam se svidi i