Uživo svirka u Mitrovici – može, ali uz strogo poštovanje jednog uslova

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ovog vikenda ugostiteljski objekti na teritoriji Sremske Mitrovice mogu organizovati uživo svirke, ali neophodno je da muzičari budu udaljeni najmanje pet metara od prvog stola, odnosno od gostiju.

“Žive svirke su dozvoljene, ali pet metara je minimalna neophodna udaljenost muzičara od prvog gosta ili stola. Muzičarima, kao što su tamburaši, nije dozvoljeno da se kreću kroz lokal, odnosno od stola do stola. Ovo blago popuštanje mera svakako ne znači da je dozvoljeno organizovanje raznih proslava, rođendana, svadbi, slavlja i slično”, objasnio je za Ozon načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Ljubomir Vujčić.

Prema njegovim rečima neophodno je da se u svakom ugostiteljskom objektu jasno vidi fizička udaljenost muzičara i gostiju, a Komunalna policija će pojačano kontrolisati poštovanje ovog uslova.

On je istakao da se dozvola za organizovanje uživo svirki odnosi samo na vikend koji je pred nama, a da će se u skladu sa epidemiloškom situacijom na teritoriji grada narednih dana dalje doneti odluka hoće li ista ostati na snazi ili ne.

You may also like