UKP Zatvoriti lokale tokom vikenda

Od strane Ozon
2 komentari

Epidemiološki tim udruženja lekara Ujedinjeni protiv kovida (UKP) objavio je predlog niza mera koje se mogu primeniti kako bi se smanjilo širenje virusa.

Ovaj predlog, koji je dostupan na sajtu udruženja, posebno se osvrće na rad ugostiteljskih objekata koji su označeni kao „veoma povoljno okruženje za brzo prenošenje virusa”, ističući da je tokom vikenda potrebno potpuno zatvoriti lokale za goste.

U zavisnosti od epidemiološke situacije, UKP predlaže nekoliko koraka koji se mogu preduzeti, s tim da se naglašava da je po njihovom mišljenju situacija trenutno nepovoljna, te da radnim danima treba ograničiti vreme rada ugostiteljskih objekata do 20 časova, odnosno do 23 za dostavu, dok je tokom vikenda odnosno od petka do ponedeljka potrebno potpuno zatvoriti ugostiteljske objekte.

Kako se dodaje vikendom može biti dozvoljen jedino rad u svrhu dostave ili preuzimanja hrane za poneti bez ulaska gostiju u lokale.

UKP takođe predlaže i druge mere u slučaju pogoršanja situacije, uključujući i potpuno zatvaranje lokala.

Predlog mera iz UKP stiže pre današnje sednice Kriznog štaba na kojoj treba da se razmatra uvođenje dodatnih mera s obzirom na svakodnevno velike brojeve novozaraženih.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Marjanac 12.11.2020. - 12:08 pm

Predlazem osnivanje udruzenja protiv delovanja kriznog staba i ovih gore iz naslova. Gore navedena gospoda sve sa politicarima su sedeli po vikendicama uz zivu muziku dok smo mi bili zakljucani u stanove, tokom prvog talasa. Sad je vreme da njih zakljucamo a mi da uzivamo. Osladilo im se da nas zatvaraju, nas obicne gradjane i rado bi to da ponove. Ali ovog puta nece moci.

Milos Stevic 12.11.2020. - 2:42 pm

A Corona u toku nedelje, tj. tokom radnih dana je na godisnjem odmoru… samo vikendom radi

Komentari su zatvoreni.