Učenički radovi krase kamion „Komunalija“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kamion za sakupljanje i transport otpada Javnog komunalnog preduzeća “Komunalije” iz Sremske Mitrovice brendiran je pobedničkim radovima likovnog konkursa „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži“.

Kamion je brendiran sa dva rada i to radom Anđele Lukić, učenice Osnovne škole “Sveti Sava” koja je osvojila prvo mesto na konkursu i radom Nataše Laušević, učenice Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki” koja je osvojila drugu nagradu.

„Javno komunalno preduzeće “Komunalije” je u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica i Ekoprojekt timom u toku protekle godine organizovalo projekat „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži”, i u okviru tog projekta imali smo nagradni likovni konkurs gde su učenici svih osnovnih škola sa teritorije grada dostavili svoje radove na ocenjivanje. Veliki broj radova je pristigao i krajem godine izabrana su dva da kažem pobednička rada koja se sada mogu i videti našem kamionu. Komisiji za ocenjivanje je bilo jako teško da odluč koji su radovi najbolji, jer nam je stiglo nekoliko hiljada radova, ali oluka je pal ana Natašin i Anđelin rad”, rekao je Radoslav Jevremović direktor JKP „Komunalije”.

On je dodao da će preduzeće na čijem je čelu i u narednom periodu organizovati iste ili slične konkurse, a sa ciiljem podizanja svesti o pravilnom odlaganju komunalnog otpada kod dece i značaju očuvanja životne sredine.

“Kamion je pušten u rad i već se može videti na ulicama grada Sremske Mitrovice”, kaze Jevremović.

“Crtežom sam htela da kažem da se većina ljudi uopšte ne brine o okolini, što nije nikako dobro i to mora da se promeni. Jako mi je drago što je moj crtež na kamionu i ponosna sam na sebe”, rekla je Nataša Laušević.

Možda Vam se svidi i