U Vojvodini 32.219 aktivnih slučajeva

Od strane Ozon
0 komentar

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.
kovid korona fifa
Foto: Dnevnik/ Vanja Fifa
Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 2.059 novih slučajeva. U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 598. Situacija je kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici, saopštio je Institut.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 32.219. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 10.173, potom sledi Pančevo sa više od 3.200, Zrenjanin sa više od 2.000, Subotica više od 1.700 i potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

You may also like