Svetlana Mitrović – umetnica iz Sremske Mitrovice na VRHU top liste BUNT

Od strane Ozon
2 komentari.Mlada umetnica Svetlana Mitrović jedna je od 17 umetnika koji su se našli na TOP listi BUNT. Trenutno se nalazi na PRVOM mestu. Glasanje za najbolju pesmu traje do večeras u 19 časova.

Svetlana kaže da nije znala da je predložena za ovu Top listu ali je zadovoljna jer je emisija Bunt jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije, uspešno traje u kontinuitetu već 17 godina.

Uticaj emisije je izuzetan i nedvosmisleno značajan – za formiranje i unapređenje domaće muzičke scene, afirmaciju novih muzičara i autora, doprinosi edukaciji i naravno aktuelnom informisanju publike.  

Bunt je i sinonim za praćenje razvoja muzičkih scena u regionu.


Svetlana Mitrović je autor pesme, produkciju je radio Nebojšaa Simeunović Sabljar. Snimljeno u studiju Fabrika

Svetlana Mitrović rođena je 1992. godine u Sremskoj Mitrovici. U Mitrovici je završila i osnovnu i srednju školu. Smer etno pevanje je specijalizovala još u gimnaziji u Sremskoj Mitrovici, a u „Mokranjcu” Beogradu teorijski smer i solo pevanje.

Veliko interesovanje za etno muziku joj je donelo mnogo nastupa u Srbiji i regionu, ali i u inostranstvu. Komponuje još od svoje 11 godine, što joj je donelo pregršt nagrada na takmičenjima u osnovnoj i srednjoj školi.

Tokom studiranja je uradila muzičko-scensku dramatizaciju za predstavu  „Srcegrad” iz koje su se izdvojile mnoge pesme za decu i koje se takođe mogu naći na interenetu.

Nažalost, predstave nije snimljena, ali je u planu njeno ponovno izvođenje za sledeću godinu, kad epidemiološke okolnosti to budu dopustile. 

Na sebe je odmah skrenula pažnju i svojim pop pesmama, a prvu snimljenu u profesionalnom studiju premijerno je zajedno sa selfi spotom objavila 2. novembra ove godine. Ideja za selfi spot se logično rodila samim tim što je snimala sebe samu za klavijaturama kad je postavljala svoje pesme na internet.

Završila je Visoku školu strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare. Budući da je po struci vaspitačica ne iznenađuje i da komponuje i pesme za decu.. Neke od njih su postale hitovi posle samo njenih postavljanja na njenom Youtube kanalu (Ovčica Elena i Mačak Kris, ako i Zemlja čuda, kako se zvao prvi vrtić u kom je radila). 

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Biljana Mitrović 04.12.2020. - 8:17 pm

HVALA PUNO RADIO OZONU ZA PODRŠKU SVETLANI. MAMA BILJA.

Ozon 04.12.2020. - 9:13 pm

Ozon Media. Ali nije važno, važba je podrška

Komentari su zatvoreni.