U toku radovi na uklanjanju samoniklog drveća kraj Save

Od strane Ozon
0 komentar

Radnici Vodoprivrednog društva „Sava“ društvo sa ograničenom odgovornošću, Sremska Mitrovica,  od 20. Novembra rade na uredjenju obale reke Save.

Radovi se izvode kod Sremovog igrališta na katastarskim parcelama 9095/1, 9094/1, 5844 i 5845, K.O. Sremska Mitrovica, koje je u sklopu redovnog održavanja zaštitnih vodnih objekata za 2020. godinu.

Radovi se ogledaju u uklanjanju samoniklog drveća, koje je sklono padu, izvalama i cepanju, pa je stoga opasno po bezbednost prolaznika i objekata u okolini. 

Posle faze sečenja i vađenja panjeva, teren će se očistiti od naplavina koje su velike vode reke Save nanele u poslednjih nekoliko godina i profilisati. 

Na profilisanom terenu će se zasaditi nove sadnice vrbe i topole i rekultivisati pešačka staza koja kroz ovaj deo vodi do gradske plaže.

Radovi se vrše prema elaboratu Radovi na uređenju obale, broj 3/16 od 24.09.2020. godine, koji je odobrilo JVP „Vode Vojvodine“, koje je i korisnik gorepomenutih parcela.

Završetak zemljanih radova se očekuje do kraja novembra, a sadnja mladog sadnog materijala topole i vrbe do kraja godine.

Tekst je objavljen u sklopu projekta “ Ne sa strane! U kantu sve može da stane” koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Možda Vam se svidi i