U Pećincima prvi pozitivni rezultati na COVID19. U pitanju su medicinski radnici u Beogradu

Od strane Ozon
0 komentar

Srem – U ambulanti za respiratorne infekcije opštine Pećinci potvrdili su prvi slučaj infekcije korona virusom u opštini Pećinci. Dva slučaja su danas poznata, kažu u ambulanti, i dodaju da je osim slučaja o kome su pisali na oficijalnom sajtu, potvrdjen je još jedan slučaj pozitivan na COVID19.

Osobe pozitivne na virus COVID19 imaju prebivalište u opštini Pećinci ali rade u drugim gradovima.

U pitanju je medicinska sestra iz Šimanovaca koja radi u Beogradu i anestetičar takođe radi u Beogradu sa prebivalištem u mestu Karlovčić kod Pećinaca.

Oni se trenutno nalaze u centru Spens u Novom Sadu, kažu u ambulanti za respuratorne infekcije Pećinci.

Prema zvaničnim podacima sa sajta www.covid19.rsu opštini Pećinci potvrđen je prvi slučaj infekcije virusom COVID-19.

Štab za vanredne situacije opštine Pećinci uputio je ponovo apel građanima da u novonastaloj situaciji pokažu odgovornost i solidarnost, i da se striktno pridržavaju svih propisanih mera na suzbijanju širenja korona virusa, kako svojom neodgovornošću ne bi ugrozili zdravlje svojih bližnjih.

U cilju sprečavanja širenja infekcije u opštini Pećinci Štab nastavlja sa dezinfekcijom ulica u svih 15 naselja, kao i sa dezinfekcijom javnih površina i prostora ispred prodavnica, ambulanti, pošta i objekata javnih ustanova, a posebno prostora oko pećinačkog Doma zdravlja. 

You may also like