Temperatura od naredne sedmice u drastičnom padu

Od strane Ozon
0 komentar

U subotu jutro vrlo hladno, a tokom dana pretežno sunčano sa malo oblaka pre podne i par stepeni toplije nego u petak.

Vetar slab južni, istočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 4°Cdo 11°C, a maksimalna od 20°C do 23°C. Uveče suvo.

U Sremskoj Mitrovici u subotu jutro hladno, a tokom dana pretežno sunčano sa malo oblaka pre podne i par stepeni toplije nego u petak. Vetar slab južni ili promenljiv.

U nedelju sunčani periodi uz hladno jutro, a tokom dana umereno toplo uz maksimalnu temperaturu oko 20°C ili malo iznad 20°C.

Evo kako će biti narednih dana

U ponedeljak se očekuje jače naoblačenje, pad temperature, obilne padavine tokom noći, a u utorak – i snežni pokrivač.

U ponedeljak dolazi do novog naoblačenja koje će usloviti kišu, najpre na zapadu i severu Srbije, dok će na istoku i jugu ostati suvo do popodne. Nakon toga, temperatura u padu.

U utorak znatno hladnije i kiša u većini predela, a dnevna temperatura samo malo iznad 10°C.

U utorak se zadržava veoma hladno, oblačno, jaka kiša, obilne padavine i usled jačeg zahlađenja kiša će u svim brdsko-planinskim predelima preći u susnežicu i sneg. To će biti predeli koji se nalaze iznad 600, 700 metara. Tako da će sigurno da se zabele Zlatibor, Nova Varoš i mesta u planinskim predelima, ali na nižim visinama“, rekao je dodajući da se naoblačenje očekuje sa zapada.

Kako navodi, znatno obilnije količine padavina očekuju se u zapadnom regionu – u planinama Bosne i Hrvatske – gde će pasti preko 30 cm snega. Kaže i da se očekuje značajna visina snega na Kopaoniku.

U sredu i četvrtak malo toplije uz novu kišu u četvrtak.

You may also like