Subvencije: 30.367 dinara za one koji su po svakom zaposlenom isplatili zaradu za mesec oktobar…

Od strane Ozon
0 komentar

Komisija za kontrolu državne pomoći (KKDP) utvrdila je usklađenost Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog Kovida koji je podnelo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa pravilima o dodeli državne pomoći, navodi se u Mišljenje KKDP.

KKDP mišljenje je dao o Predlogu uredbe o utvrđivanju tog programa kojim se utvrđuje način korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske delatnosti odnosno usluga smeštaja za šta je u budžetu Srbije za ovu godinu obezbeđeno 1,98 milijardi dinara.

Program predviđa bespovratnu dodelu 30.367 dinara po svakom zaposlenom za koga je privredni subjekt isplatio zaradu za mesec oktobar i podneo odgovarajuću poresku prijavu.

Subvencija u iznosu minimalca uplaćivaće se korisnicima na posebne namenske dinarske račune kod Uprave za trezor, a privredni subjekti mogu da ih iskoriste zaključno sa 15. februarom 2021. godine.

Pravo na bespovratnu subvenciju imaće privredni subjekti u privatnom sektoru – svi koji nisu obuhvaćeni Spiskom korisnika javnih sredstava.

Neophodno je da su kao pretežnu delatnost registrovani za restorane i pokretne ugostiteljske objekte, usluge pripremanja i posluživanja hrane, odmarališta i slične objekte za kraći boravak, kampove, ostali smeštaj, putničke agencije, tur-operatore, ostale usluge rezervacije ili iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila.

Pravo na korišćenje subvencije gubi se ukoliko privredni subjekt broj zaposlenih u periodu od stupanja na snagu Programa do 31. jaunara smanji za više od 10 procenata.

Bez subvencije ostaje i ukoliko dodeljena bespovratna sredstva do 31. januara u potpunosti ili delimično ne iskoristi isključivo za zarade zaposlenih.

Možda Vam se svidi i