Manje novoobolelih u Vojvodini

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.275 novih slučajeva, što je znatno manje nego prethodnih dana, kada se beležilo i više od dve hiljade novoobolelih.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje, međutim, epidemiološku situaciju u pokrajini karakteriše kao „vanrednu sa  tendencijom stabilizacije na visokim nivoima.

U svim opštinama registruje se visoki nivoi obolevanja sa tendencijom stabilizacije.

Po broju novih slučajeva zaraze koronavirusom prednjači Novi Sad sa 397 pozitivnih na virus. Situacija je i dalje kritična i u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 35.311. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu -10.754, potom sledi Pančevo sa više od 3.600, Zrenjanin sa više od 2.200, Subotica sa više od 2.000 i potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.200 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje da je zdravstveni sistem u pokrajini i dalje u izuzetno teškoj situaciji i apeluje na striktnu primenu mera zaštite.

You may also like