Startovali radovi na rekonstrukciji ulice Mačvanski kej

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas su i zvanično startovali radovi na rekonstrukciji ulice Mačvanski kej u Mačvanskoj Mitrovici.

Kako je projektom rekonstrukcije predviđeno radovi će se izdvoditi u delu ulice od broja 145 do 190, a podrazumevaće uklanjanje trotoara, zatim zamenu vodovodne instalacije, postavljanje gasne instalacije i atmosferske kanalizacije. Nakon toga će se biti urađen potpuno novi trotoar, kao i sama saobraćajnica.

Početak radova obišli su predstavnici grada, javnih preduzeća uključenih u projekat i mesne zajednice ovog mačvanskog naseljenog mesta.

„Grad Sremska Mitrovica uz podršku Vlade Republike Srbije, Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ i u 2020. godini nastavlja sa rekonstrukcijom saobraćajne infrastrukture na teritoriji svoje opštine. Danas smo započeli rekonstrukciju ključne saobraćajnice u Mačvanskoj Mitrovici. U ovom trenutku se radi na uklanjanju trotoara kako bi se omogućio pristup našim javnim preduzećima – JKP „Vodovod“ i JP „Srem – gas“ da započnu svoje radove, na rekonstrukciji, odnosno izgradnji svojih distributivnih mreža. Nakon toga će se pristupiti radovima na rekonstrukciji same saobraćajnice“, rekao je načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

On je istakao da je rekonstrukcija ulice Mačvanski kej nastavak radova koji su uspešno okončani prošle godine, a to je rekonstrukcija saobraćajnice Mačvanska Mitrovica – Zasavica II.

„Zahvaljujući predviđenim radovima dobićemo jednu savremenu, modernu saobraćajnicu u celoj svojoj dužini koja će pre svega biti bezbedna“, rekao je Jokić.

Načelnik je dodao da je vrednost projekta, odnosno investicije oko 100 miliona dinara i da je finansiran od strane JP „Putevi Srbije“.

Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ u okviru ovih radova pristupiće rekonstrukciji svoje distributivne mreže u dužini od 1,5 kilometara. U pojedinim delovima ulice biće povećan prečnik vodovodnih cevi kako bi snabdevanje vodom u ovom delu naseljenog mesta bilo što kvalitetnije.

 „Iz Mačvanske Mitrovice vod ide prema Salašu i Noćaju, a s obzirom na činjenicu da se sve veći broj domaćinstava priključuje na vodovodnu mrežu, može doći do problema sa slabim pritiskom. Kako se to ne bi dešavalo, a i sa ciljem da cevi koje su dotrajale zamenimo novim priključili smo se projektu“, rekao je direktor „Vodovoda“ Borislav Babić.

Procenjena vrednost radova koje će izvesti sremskomitrovačko Javno preduzeće „Vodovod“ je oko 10 miliona dinara.

Pored radova na vodovodnoj distributivnoj mreži „Srem – gas“ će pristupitu izgradnji sopstvene mreže, s obzirom da ona u ovom delu naselja nije postojala.

„Planom i programom našeg preduzeća za 2020. godinu smo predvideli i izgradnju produžetaka distributivne gasne mreže, a jedan od tih produžetaka je u ulici Mačvanski kej. Ono što treba napomenuti jeste da ćemo sa produžetkom mreže uraditi i polupriključke za sve objekte u ovom delu ulice, tako da ćemo na taj način sprečiti situcaciju da kada ova ulica bude kompletno rekonstruisam dođe o njenog narušavanja ukoliko neka domaćinstva požele da se priključe na našu mrežu“, rekla je Danica Nedić, direktorica JP „Srem – gas“.

Prema preliminarnim procenama JP „Srem-gas“ će za ove radove izdvojiti sredstva u visini od 3 miliona dinara.

„Iskren da budem mislim da preko 35 godina nije vršena nikakva konkretna rekonstrukcija ulice Mačvanski kej, bar ne ovog tipa. Sa radovima koji će biti ovde izvršeni mi ne samo da dobijamo kvalitetan put kroz mesto, nego se povećava bezbednost svih učesnika u saobraćaju koji koriste ovu deonicu, koja je na pojedinim mestima sužena i prilično opasna“, rekao je predsednik saveta Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica Miloš Kovač.

On je podesetio da će radovi obuhvatati i rekonstrukciju atmosferske kanalizacije, te da će se rešiti i u tom pogledu višegodišnji problem stanovnika ulice Mačvanski kej.

Možda Vam se svidi i