SREMSKA MITROVICA: Kazne na licu mesta za nenošenje maske

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Svako lice koje u zatvorenom prostoru bude zatečeno bez zaštne maske biće kažnjeno na licu mesta sa 5.000 dinara. Iznos kazne ukoliko se plati u roku od osam dana je 2.500 dinara.

U Sremskoj Mitrovici za kontrolu i kažnjavanje zadužene su komunalna i sanitarna inspekcija, kao i komunalna milicija.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Ljubomira Vujčića preduzetnici i pravna lica su u obavezi da imenuju odgovorno lice za sprovođenje preventivnih epidemioloških mera. Za sada, Mitrovčani su, kako kaže načelnik, odgovorni, što se vidi i po epidemolološkoj situaciji, odnosno broju obolelih na teritoriji grada. Ipak, on ističe nalečnik, da se ne treba opuštati.

“Delujemo preventivno i represivno, upozoravamo i kažnjavamo na licu mesta svako nepoštovanje mera. Obaveza, na primer, vlasnika ugostiteljskih objekata je da u isti ne dozvole ulazak osobama bez maske, odnosno da imenuje lice koje će voditi strogu kontrolu o poštovanju ove mere. Kada gosti u ugostiteljskpm objektu sede za stolom, oni nisu u obavezi da nose maske, ali pri samom ulasku i izlasku iz objekta, kao i svaki odlazak do toaleta ili drugog stola zahteva njeno nošenje”, objašnjava Vujčić.

On je podsetio i da je organizovanje proslava bilo koje vrste strogo zabranjeno.

“Znam da je teško, ali naši sugrađani moraju da shvate i prihvate meru koja zabranjuje organizovanje proslava. Uzalud je da pokušavaju proslave da organizuju i izvan samog grada, na salašima i sličnim mestima, jer ih sve pronađemo i evidentiramo”, rekao je načelnik.

Možda Vam se svidi i