SREM Zdrava devojčica, rođena u bolnici „Dragiša Mišović“. Roditelji u samoizolaciji

Od strane Ozon
0 komentar

U bolnici „Dragiša Mišović“ koja je namenjena isključivo za hospitalizaciju obolelih od Kovida 19 danas se porodila pacijentkinja i rodila zdravu devojčicu, saznaje Tanjug u toj bolnici.

Porodilja je iz Inđije i ona i suprug bili su u izolaciji po njegovom poratku iz Italije gde je radio kao vozač.

Devojčica se rodila sa 3 290 grama i potupno je zdrava.

Majka i otac su inače bili u izolaciji a porodilja je u odeljenju Kovid Dragiše Mišović primljena je u fazi porođaja.

Bolnica Dragica Mišović, inače, određena je i za porođaje trudnica obolelih ili sumnjivih na Kovid 19 zbog velikog rizika i za majku i za dete.

Devojčica se rodila sa 3 290 grama i potupno je zdrava.

To je potvrdila i upravnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo KBC „Dragiša Mišović“ Slađana Mihajlović, koja je kazala da su i mama, i bebadobro – testirane su na Kovid-19 i izolovane jedna od druge.

Ona je izjavila i da je porodilište od danas određeno za porođaje trudnica zaraženih i sumnjivih na korona virus.

– U našem porodilištu danas je rođena prva beba čija je majka sumnjiva na virus Kovid-19. Devojčica je teška 3.290 grama, dugačka 53 centimetara i dobila je ocenu deset – rekla je Mihajlovićeva za Tanjug.

Dodala je da je porodilja iz Inđije i da su ona i suprug bili u izolaciji po njegovom poratku iz Italije gde je radio kao vozač.

Mihajlovićeva kaže da su majka i beba testirane na korona virus i da je porodilja izolovana od bebe kako ne bi došlo do eventualne infekcije.

– Sve porodilje kod kojih je potvrđen korona virus biće testirane pre nego što budu otpuštene kući, a one koje su sumnjive na Kovid -19, biće testirane posle porođajaja, kao i njihove bebe, a u zavisnosti od rezultata, infektolozi će propisati terapiju – objasnila je Mihajlovićeva.

Nakon što je KBC “’Dragiša Mišsović““ proglašen za bolnicu Kovid-19, sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo otpuštane su zdrave pacijentkinje, a u subotu je otpuštena poslednja pacijentkinja posle čega su, kaže Mihajlovićeva, sprovedene sve mere kako bi porodilište bilo spremno za prihvat zaraženih trudnica i onih koje su sumnjive na korona virus.

– Za vikend je bez prestanka radila tehnička služba, celokupno medicinsko osoblje i svi lekari kako bismo prilagodili kliniku za bolnicu Kovid 19 i kako bi i pacijenti i zdravstveni radnici bili maksimalno zaštićeni -kazala je Mihajlovićeva.

Naglasila je da se propisane mere zaštite u potpunosti primenjuju i da su svi zaštićeni, od spremačica do lekara i pacijenata.

Inače, porodilište u KBC “’Dragiša Mišović“ je prošle godine proglašeno za najbolje porodilište u Srbiji.

– U 2018. godini imali smo oko 2.000 porođaja, a prošle godine blizu 2.800 porođaja. Nadamo se još većem broju porođaja kada sve ovo prođe – navela je Slađana Mihajlović.

Tanjug

Možda Vam se svidi i