Slučaj Jovanjica: Počinje suđenje

Od strane Ozon
0 komentar

SUĐENjE većinskom vlasniku poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ Predragu Koluviji i devetorici optuženih da su na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje, danas treba da počne pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Na višednevnom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Tužilaštvo za organizovani kriminal kao i branioci optuženih izneli su svoje dokazne predloge, a optuženi su se kratko izjasnili o krivici, negirajući optužbe.

Na suđenju, koje je otvoreno za javnost, moći će detaljno da iznesu svoju odbranu.

Pored Koluvije, optuženi su i Sergej Mrđa, Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.
U nastavku istrage ovog slučaja početkom jula je uhapšeno još sedam osmnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je istraga u toku, a oni su sredinom septembra pušteni da se brane sa slobode.

Ukupno dva osumnjičena su još uvek u bekstvu.

Nakon hapšenja u novembru, saopšteno je da je policija po nalogu tužilaštva ušla na poljoprivredno dobro „Jovanjica“ u blizini Stare Pazove i tamo pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Svi se i dalje nalaze u pritvoru, od hapšenja u novembru prošle godine.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, teĹľine skoro četiri tone.

You may also like