Sledeća sednica Kriznog štaba za zakazana za 11. januar. Očekuje se da Vlada danas usvoji odluku o merama za praznike

Od strane Ozon
0 komentar

Ministri u Vladi Srbije održaće danas poslednju sednicu u ovoj godini na kojoj se očekuje da usvoje odluku o merama za praznike koju su juče doneli članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Krizni štab je juče, da podsetimo, doneo odluku da nema organizovanog dočeka Nove godine, niti reprize. Tačnije, ugostitelji će 31. decembra 2020. godine , i 1. januara raditi do 18 sati.

Nadalje, do 11. januara, na snazi ostaju važeće mere, a to je da svi objekti rade do 20 sati.

– To važi i za Božić – navodi izvor iz Kriznog štaba.

Otkriva da je na jučerašnjoj sednici štaba pronađen kompromis između medicinskog dela štaba i predstavnika vlasti. Medicinski deo je, naime, tražio da ugostitelji poslednjeg dana u godini rade još kraće, ali da je postignut dogovor da rade do 18 časova.

– Medicinski deo štaba je tražio da ugostitelji rade do 17 časova. S obzirom na to da je postignut dogovor da im se dozvoli rad do 18 sati, očekujemo da takvu odluku usvoji i Vlada na današnjoj sednici – navodi izvor iz Kriznog štaba.

On dodaje da je sledeća sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa zakazana za ponedeljak, 11. januar. 

– Tada ćemo ponovo sagledati epidemiološku situaciju i odlučivati o daljim merama. O njihovom ublažavanju, ili pooštravanju, sve zavisi od podataka o broju novih zaraženih, hospitalizacija… – navodi izvor iz Kriznog štaba.

Nakon jučerašnje sednice, članovi štaba nisu davali izjave, već bi danas u 15 sati trebalo da bude održana poslednja ovogodišnja konferencija za novinare. 
Izvor: SrbijaDanas

You may also like