Saopštenje gradske izborne komisije: Prekid svih izbornih radnji

Sremska Mitrovica – Izborna komisija grada Sremska Mitrovica, obaveštava javnost da je na svojoj sednici održanoj dana 16. marta 2020. godine sa početkom u 21:00 časova postupajući po Uredbi Vlade Republike Srbije o merama za vreme vanrednog stanja („Službeni glasnik RS“ broj 31/2020), donela rešenje o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za odbornike u Skupštini grada Sremska Mitrovica raspisanih za dan 26. april 2020. godine, dok važi Odluka o proglašenju vanrednog stanja („Službeni glasnik RS“ broj 29/2020).

U skladu sa donetim rešenjem o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za odbornike u Skupštini grada Sremska Mitrovica raspisanih za dan 26. april 2020. godine, prestaju da teku svi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike Skupštine grada Sremska Mitrovica utvrđeni Zakonom o lokalnim izborima, Zakonom o izboru narodnih poslanika, Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik RS“, br. 104/09 i 99/11), Uputstvom za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih za 26. april 2020. godine („Službeni glasnik RS“, broj 20/20) i Rokovnikom za vršenje izbornih radnji u postupku izbora za odbornike u Skupštini grada Sremska Mitrovica raspisanih za dan 26. april 2020. godine broj 013-5/2020-I-IK od 13. marta 2020. godine.
​Sprovođenje izbornih radnji nastaviće se od dana prestanka vanrednog stanja.

Novi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike Skupštine grada Sremska Mitrovica biće utvrđeni u skladu sa vremenom nastavka sprovođenja izbornih radnji koje će biti ustanovljeno odlukom o prestanku vanrednog stanja, kada se za to steknu uslovi. Sve do sada preduzete izborne radnje u postupku sprovođenja izbora, ostaju na pravnoj snazi.

O nastavku izbornih radnji koje će sprovoditi Izborna komisija grada Sremska Mitrovica javnost će biti blagovremeno obaveštena.

You May Also Like