Sanacija kanalizacione mreže

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Uporedo sa pružanjem usluga vodosnabdevanja i konstantnom brigom o što kvalitetnijem snabdevanju higijenski ispravnom vodom za piće, sremskomitrovačko Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ u okviru svojih delatnosti redovno održava i kanalizacioni sistem. U proteklom periodu akcenat je stavljen na sanaciju fekalne kanalizacije na tri lokacije – u ulicama Milana Tepića i Ivana Gorana Kovačića i u Naselju Matije Huđi.

Radovi u ulici Milana Tepića

Česta zagušenja i dotrajali šahtovi prouzrokovali su probleme u funkcionisanju kanalizacionog sistema kroz povišen nivo vode u fekalnoj kanalizaciji. To je dovodilo do izlivanje vode u podrume, suterene, stanove u prizemlju. Na ovaj problem ukazivali su i stanari pojedinih delova grada. Jedan od njih, Radoslav Nešić, stanar Ulice Ivana Gorana Kovačića koji je istakao da je kanalizacija u toj ulici izgrađena još 1961.godine i da je s vremenom došlo do oštećenja i šahta i mreže. On je dodao i da su sve češća zagušenja radnici „Vodovoda“ rešavali odgušenjem uz pomoć cisterne, a sada su se konačno stvorili uslovi da se uradi i neophodna rekonstrukcija.

Sanacija oštećenih delova kanalizacione mreže spada u redovne aktivnosti JKP „Vodovod“.

Prema rečima Borislava Babića, v.d.direktora JKP „Vodovod“ u proteklih nekoliko nedelja posebna pažnja posvećena je upravo ovom segmentu rada.

Radovi u ulici Ivana Gorana Kovačića

„U ulici Ivana Gorana Kovačića došlo je do sleganja šahta koji je izazvao i pucanje postojećeg cevovoda. Zamenom dela cevovoda i sanacijom šahta rešen je ovaj problem, čime je poboljšan dotok i normalizovano funkcionisanje sistema odvođenja otpadnih voda u ovom delu grada“, rekao je Babić.

Sličan problem nedavno je rešen u Naselju Matije Huđi, ispred zgrade broj 76, gde je sekundarni vod bio oštećen usled sleganja terena, što je otežavalo odvod iz zgrade prema uličnom vodu kanalizacije. U ulici Milana Tepića, u naselju „Nikola Tesla“ rekonstrukcijom dela cevovoda, kao i samog šahta, sistem fekalne kanalizacije ponovo je doveden u funkciju.

U ovim i drugim slučajevima, problemi nastaju najčešće zbog dotrajalosti mreže i šahtova. Zamenom oštećenih delova, sistem se dovodi u stanje optimalnog funkcionisanja.

Radovi u naselju „Matije Huđi“

U JKP „Vodovod“ će i dalje pratiti stanje na terenu, a u rešavanju problema od pomoći su svakako i građani koji sve uočene nepravilnosti mogu prijaviti na broj 022/626-200, a radnim danom posle 15 sati i vikendom na broj 022/626-533.

Možda Vam se svidi i