RUMA Domu zdravlja Povelja za doprinos zaštiti zdravlja

Od strane Ozon
0 komentar

Dan opštine Rumljani obeležavaju u znak sećanja na 24. novembar 1918. godine, kada su u njihovom gradu Sremci doneli odluku kojim putem treba da se krene posle dramatičnih događaja i političkih lomova koje je doneo Veliki rat. Ujedno to je i gradska slava, Sveti Stefan Dečanski.

Povodom praznika Opština Ruma nagradila je zaslužne pojedince i kolektive, a ove godine dodeljena su četiri priznanja.

Rumska povelja u 2020. godini, za pružen doprinos zaštiti zdravlja sugrađana od koronavirusa, te solidarnost, empatiju i požrtvovanost medicinske struke i zaposlenih, dodeljena je Domu zdravlja „Ruma“. Zahvalnica Opštine Ruma, zbog društveno odgovornog poslovanja i pomoći društvenoj zajednici kroz humanitarne akcije i donacije u 2020. godini, te za nesebično pružanje pomoći tokom vanrednog stanja penzionerima, đacima i svima kojima je pomoć bila potrebna, dodeljena je preduzeću „CG Foods Europe- Wai Wai”.

Zahvalnica i novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara, uručeni su Jovani Mušicki, reprezentativki Srbije u tekvondou i članici Tekvondo kluba „Zmaj” Ruma, za vrhunske sportske rezultate u ovoj godini. Istovetna nagrada dodeljena je i Udruženju ratnih vojnih invalida Ruma, za brigu o ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca, kao i za čuvanje sećanja na nastradale u ratovima 1990-ih godina.

Predsednik opštine Slađan Mančić istakao je s ponosom da su Rumljani pioniri u mnogo čemu, a najponosniji su što je predškolska ustanova već tri godine besplatna. Rezultat je da su u vrtićima imali 1.200 mališana, dok ih je sada 1.750.

Ako bilo ko zna gde su to besplatni uybenici za sve osnovce ili ako zna lokalnu samoupravu da, kao mi, nema ni dinara kreditnog zaduženja, koja fakture plaća danom dospeća, ko je pomogao tokom epidemije privrednike, poljoprivrednike, ko je uposlio 7.500 ljudi, neka slobodno kaže. Cenićemo i skinuti kapu. Mnogi nas već uzimaju za primer kako se vodi lokalna politika i to nas obavezuje, da nastavimo, da održimo nivo i ne sumnjam da ćemo u tome uspeti, poručio je Mančić na svečanosti upriličenoj, uz poštovanje preventivnih mera, povodom proslave 24. novembra – Dana Opštine i gradske slave Sveti Stefan Dečanski održanoj u Velikoj dvorani Kulturnog centra „Brana Crnčević“.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine emitovan je i promo film „Ruma između dva praznika” koji je pružio osvrt na sve važne opštinske projekte koji su realizovani uprkos novonastaloj situaciji koju je diktirao koronavirus. Na svečanoj sednici se moglo čuti i da je privreda motor razvoja rumske opštine, te da su ove godine realizovani gotovo svi važni opštinski projekti.

Motor rumskog razvoja su kompanije koje posluju na teritoriji naše opštine. Radne zone se i dalje popunjavaju, fabrike proširuju kapacitete, razvijaju se, dolaze nove investicije. Jedina stvar na kojoj i dalje radimo je rekonstrukcija Doma vojske. Čekamo dokumentaciju i krajem meseca ili početkom narednog, ćemo raspisati javnu nabavku. Sredstva smo obezbedili, korona je usporila neke projekte, ali nije zaustavila razvoj naše opštine. Svi ostali kapitalni projekti su završeni ili je njihova realizacija u toku, naglasio je Mančić.

DnevnikMožda Vam se svidi i