Realizovana akcija „Ulepšajmo Dekanske bašte“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru programa “Šta nam teško”, a u toku jučerašnjeg dana Udruženje “Dečji svet” realizovao je akciju uređenja prostora za najmlađe u sremskomitrovačkom naselju “Dekanske bašte”.

Tokom akcije koja je nosila naziv “Ulepšajmo Dekanske bašte” sređen je mobilijar za decu, a oslikan je i kreativni poligon.

 ’’Udruženje “Dečji svet” je realizovalo projekat „Ulepšajmo Dekanske bašte“, u istoimenom naselju Dekanac u Sremskoj Mitrovici. Кroz popravku rekvizita za igru, omogućili smo da se ljuljaške i klupe koriste a oslikavanjem kreativnog poligona omogućićili smo da boravak dece u naselju bude lepši i ispunjeniji kroz igru. Na ovaj način motivisaćemo decu da uče kroz igru kako da čuvamo našu okolinu. Najveću korist od naše akcije imaju deca, roditelji, stanovnici naselja Dekanske bašte i lokalna samouprava”, rekla je predsednica Udruženja Mirjana Krsmanović Mirnić.

Ona je dodala da se nada da će njihova aktivnost motivisati i druge da svojim radom i zalaganjem učine da prostor u kojem žive lepšim i prijatnijim.

U okviru akcije popravljeno je i ofarbano 15 klupa, kao i sve ljuljaške i klackalice.

Akcija je organizovana kao komšijska inicijativa – kroz uključivanje roditelja koji posećuju naselje, uključivanje mladih volontera i uključivanje predstavnika Mesne zajednice „Centar“. U akciji je učestvovalo 20 vrednih mladih ljudi koji su pomogli da se poprave klupe, ofarbaju i da se oslika poligon. Za realizaciju projekta uključila se Mesna zajednica „Centar“ i pomogla u nabavci drveta za popravku klupa.

“Danas smo zaplovili u dečji svet i vratili se u detinjstvo. Crtali smo, farbali i igrali se. U carstvu dečje igre je sve moguće. Zato fino molimo odrasle da ponekad budu deca. Za svaku akciju nalazim inspiraciju kroz igru sa mojim sinom Stefanom. A akcija „Ulepšajmo Dekanske bašte“ je namenjena za svu decu iz naselja Dekanac i šire. Zato… „Dođite da se igramo“. Hvala svim divnim ljudima koji su se priključili ovoj akciji i učinili da naselje Dekanske bašte bude lepše za decu, roditelje i sve meštane naselja”, rekla je Krsmanović Mirnić.

Volontersku akciju „Ulepšajmo Dekanske bašte“ realizovalo je Udruženje “Dečji svet”, a u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Timom42, Empower-om i Pokretom gorana Vojvodine. Ova akcija je finansirana kroz program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

You may also like