Radno vreme uobičajeno, bez novih mera u Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ugostiteljski i trgovinski objekti, kao i zanatske radnje u Sremskoj Mitrovici će nastaviti da rade po uobičajenom radnom vremenu.

Ovu informaciju za Ozon je potvrdio načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Ljubomir Vujčić.

On je kratko rekao da u gradu na Savi neće biti, bar za sada, uvođenja novih i posebnih mera vezanih za suzbijanje širenja virusa Covid 19, ali da su svi u obavezi da poštuju mere socijalne distance, ograničenog broja osoba u zatvorenom prostoru i da se redovno vrše inspekcijke kontrole.

Član Кriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, epidemiolog Darija Кisić Tepavčević saopštila je da je taj štab danas doneo odluku da na području Grada Beograda od sutra, od šest sati ujutru, bude obavezno nošenje maski.

Кisić Tepavčević je u izjavi za agenciju Tanjug, nakon sastanka Кriznog štaba, istakla da će nošenje maski biti obavezno ne samo u prevozu, već i u svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra.

To ne moraju da budu hiruške maske, već mogu biti i pamučne. Apelujemo na to da se koriste i druge mere prevencije, a to je fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku, naglasila je ona.

Prema njenim rečima, te mere su donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana.

Кisić Tepavčević je ukazala na to da većina zaraženih ima blaži oblik infekcije ili nema nikakve simptome, ali da se, ipak, značajan broj osoba hospitalizuje.

Najveći broj zaraženih je upravo sa područja glavnog grada i ukoliko se takav trend nastavi ograničiće se broj ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru, rekla je ona, ponovivši da je čak i uz fizičku distancu, obavezno nošenje zaštitne maske.

Prema njenim rečima, lokalne samouprave u pogođenim mestima donele su odgovarajuće odluke, prati se situacija u svim delovima zemlje i Кrizni štab dobija izveštaje iz časa u čas.

Takođe, Кisić Tepavčević je precizirala da, za sada, nisu planirane bilo kakve sankcije, ali da se i kaznene mere mogu očekivati ukoliko mere zaštite ne budu široko prihvaćene i poštovane, izrazivši nadu da će i studenti poštovati striktne preporuke.

Još jednom apelujemo na striktno pridržavanje mera, pre svega nošenje maski u zatvorenim prostorima kao glavne mere, jer koliko god da nije lagodno, time spašavamo život, poručila je Кisić Tepavčević.

Ona je napomenula da nije doneta odluka o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata, ali da mora da se ispoštuje mera da se sve vreme u zatvorenom prostoru nosi maska.

Možda Vam se svidi i