Radionica pustovanja u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Etno mreža  je uz podršku ambasada Kanade, SAD i Izraela, i u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, lokalnom samoupravom grada Sremska Mitrovica i udruženjem Zlatno runo Sirmiuma, organizovala drugu po redu radionicu pustovanja.

Radionica će trajati 4 nedelje, i namenjena je nezaposlenim ženama, koje žele da se bave izradom rukotvorina zasnovanih na kulturnom nasledju Srbije, sa ciljem očuvanja tradicije i kulture.

Grupu čine 7 žena, na čelu sa edukatorom Olgicom Savić, članicom udruženja Zlatno runo Sirmiuma, koja je pre dve godine završila obuku pustovanja, uspešno se bavi ovim poslom i član je Etno mreže.

Sve polaznice koje uspešno zavrse radionicu pustovanja, dobiće sertifikat Etno mreže, a za
najbolji završni rad i opremu za pustovanje. Sertifikati će biti dodeljeni krajem godine, na završnoj svečanosti u prisustvu diplomatskog kora.

Organizatori se zahvaljuju na podršci i odličnoj saradnji, mesnoj zajednici Sava, koja je za potrebe radionica ustupa svoje prostorije.

U dogovoru sa gradskim rukovodstvom u planu je izrada proizvoda od pustovane vune, za potreba gradskog suvenira i protokolarnih poklona, sa motivom Solomonskog čvora, koji je medju prvim motivima, pronadjenim na mozaicima Carske palate, pa tako predstavlja neki od zastitnih znakova naseg grada, odnosno Sirmiuma.

You may also like