Putari i u Radenkoviću

Od strane Ozon
0 komentar

U Radenkoviću ovog proleća akcenat je stavljen na putnu infrastrukturu, pa će tako biti uređeno nekoliko, za meštane ovog mačvanskog sela, značajnih saobraćajnica.

Prema rečima predsednika saveta mesne zajednice Radenković Uroša Veselinovića, vanredno stanje koje je na snazi u Republici Srbiji, nije odložilo planirane radove.

“Što se tiče aktuelnih radova i nekih planova za naredni period, mogu prvenstveno da kažem da su u Radenković stigli putari. Кroz ugovor o javno – privatnom partnerstvu naše selo je dobilo 650 metara novog asfalta te je urađen deo glavne, Boračke ulice. Takođe, uravnat je put prema groblju i preki put prema Glušcima i Bogatiću koji Radenkovci izuzetno često koriste”, objašnjava Veselinović.

On dodaje da će se malo urediti i put koji vodi do lovačkog doma, kao i još jedan atarski put koji povezuje Radenković sa putem za Banovo polje.
“Ovih dana očekuju se i završni radovi na asfaltu kao i na nasipanju atarskog puta grebanim asfaltom. Takođe, uskoro u selu očekujemo i dolazak druge ekipe putara koja će pokrpiti oštećenja postojećeg asfalta, a nadam se da će vrlo brzo krenuti i radovi na rekonstrukciji puta Noćaj – Radenković koji je nama najbitniji put i iskreno me raduje činjenica da je on stavljen kao prioritet da se uradi, jer se isti nalazi u izuzetno lošem stanju već duže vreme”, nastavlja predsednik mesne zajednice.

Кako kaže Veselinović u narednom periodu težiće se ka tome da se urede još neke saobraćajnice, kao i da se postave autobuska stajališta. Takođe, radiće se i na daljem ozelenjavanju sela.

Predsednik je podsetio i da je završena projektna dokumentacija za izgradnju vodovodne mreže.

“Potrebna dokumentacija je završena i sada nam ostaje da čekamo povoljan tenutak i konkurs za sredstva. Nadam se da će u skorijoj budućnosti, bar dok sam ja na čelu saveta Mesne zajednice Radenković biti urađen vodovod u mom selu”, završava Veselinović.

You may also like