Prosvetari traže da i njima bude isplaćeno po 10.000 RSD

Od strane Ozon
1 komentar

Sindikat prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” zatražio je da i zaposlenima u obrazovanju bude uplaćeno po 10.000 dinara jednokratne pomoći, kao i zdravstvenim radnicima.

“Imajući u vidu da je delatnost obrazovanja najmanje plaćena od svih delatnosti koje se finansiraju iz budžeta, kao i nesporne činjenice da za vreme pandemije koronavirusa zaposleni u obrazovanju ulažu velike napore da bi obrazovni sistem dobro funkcionisao i pri tome ulažu i svoja sredstva, tražimo da Vlada Srbije zajedno sa nadležnim ministarstvima dodeli novčanu pomoć zaposlenima u obrazovanju u visini od po 10.000 po zaposlenom”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali najavio je da će zdravstveni radnicidanas dobiti jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara.

Izvor: Beta

Možda Vam se svidi i

1 komentar

jovana 21.11.2020. - 11:49 am

zbog čega traže ? da se mozda ne izlažu riziku kao zdravstveni radnici ? pa da, mora da je strasno rizicno raditi 4h dnevno! po dva sata sa dve grupe ucenika!treba im smanjiti platu a ne jos davati pomoc s obzirom na to koliko rade i da ih nista ne nauce za ta dva sata!

Komentari su zatvoreni.