Priznanje za novinara Živana Negovanović

Od strane Ozon
0 komentar

Udruženje novinara Srbije (UNS) dodelilo je novinarske nagrade za 2020. godinu, a žiri je jednoglasno odlučio da Nagradu za životno delo dodeli novinaru Dragutinu Backu Gregoriću.

Nagradu za uređivanje “Dimitrije Davidović” dobio je glavni i odgovorni urednik “Sremskih novina” Živan Negovanović, koji je poslednju deceniju urednik ovog regionalnog nedeljnika iz Sremske Mitrovice.

Nagradu “Bogdan Tirnanić” za komentar/kolumnu dobio je kolumnista lista “Večernje novosti” Filip Rodić.

Dobitnica nagrade “Laza Kostić” za vest je dopisnica “Danasa” iz Niša Zorica Miladinović.

Nagradu “Laza Kostić” za izveštaj dobile su novinarke RTS-a Ana Stamenković i Ivana Božović.

Nagrada “Laza Kostić” za reportažu pripala je dopisnici “Večernjih novosti” iz Niša Jeleni Ćosin za novinsku reportažu “Krvave srpske košulje još na Košarama”.

Dobitnik Nagrade “Laza Kostić” u kategoriji fotografija i televizijski snimak je fotoreporter Rojtersa Marko Đurica za seriju ovogodišnjih fotografija sa naročitim osvrtom na prikaz pandemije u Srbiji.

Karikaturisti NIN-a Jugoslavu Vlahoviću pripala je Nagrada “Laza Kostić” u kategoriji karikatura i novinarska satira.

Zlatna povelja, nagrada koja se dodeljuje za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije, posthumno je dodeljena jednom od osnivača i vlasnika i dugogodišnjem direktoru lista “Danas” Dušanu Mitroviću.

Dobitnici specijalnih priznanja UNS-a su novinar RTS-a Stevan Kostić i dopisnik Sputnjika iz Podgorice Nebojša Popović.

Dopisnik Sputnjika iz Podgorice Popović nagrađen je za izveštavanje u protekloj godini o litijama u Crnoj Gori.

Članovi žirija bili su Vladimir Radomirović, Dragana Pejović, Eržika Pap Reljin, Anica Telesković, Mirjana Čvorić Gubelić, Slobodan Ćirić, Branko Veselinović, Zoran Šaponjić, Goranka Matić i Dalibor Žarić.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a u ponedeljak, 21. decembra u 14 sati u Pres centru UNS-a. Tom prilikom biće uručena i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez “Aleksandar Tijanić” novinarki televizije N1 Jeleni Zorić, navodi se u saopštenju.

Možda Vam se svidi i