PRESE za Pet ambalažu za DECU. Nauči dete za spas PLANETE

Od strane Ozon
0 komentar

“Irig moj grad˝  u saradnji sa udruženjem ˝Ruralni centar Sova˝  iz Sremske Mitrovice, obezbedili su pet presa za PET ambalaže, koje će biti donirane osnovnoj školi u Irigu i u Vrdniku, kao i predškolskoj ustanovi, takođe u Irigu i u Vrdniku.

“ Pre deset i više godina niko još nije ni pomišljao da ćemo običnu vodu piti iz plastične boce. Danas  kupujemo flaširanu vodu, dok šetamo, putujemo, idemo na posao…nosimo manje plastične bočice vode sa nama. Deci za vrtiće i školu takođe pakujemo po bočicu vode. Nažalost, često  pijenjem vode iz plastične ambalaže činimo “medveđu uslugu” planeti. . Zašto? Zbog  hemijskog sastava plastike.  Decu moramo  učiti o ekologiji i reciklaži, kako da zaštitimo našu planetu da nam duže traje a da oni to zapamte kroz igru. Smatramo da je ovaj vid recikliranja Pet ambalaže deci zanimljiv i da će oni sigurno na ovaj način, zapamtiti koliko je reciklaža bitna. Ako krenemo od najmlađih i naučimo ih da od  “malih nogu˝  razmišljaju i brinu o tome, onda smo uradili veliki posao za buduće generacije– rekao je Srđan Budimčić iz udruženja ¨Irig moj grad˝.

Prese će biti donirane u ponedeljak Osnovnoj školi ˝Dositej Obradović˝ u Irigu, Osnovnoj školi ˝Milica Stojadinović Srpkinja˝ i dečijoj ustanovi ˝Dečija radost˝ u Irigu i u Vrdniku.

Možda Vam se svidi i