Pozitivnih na COVID19 u AP Vojvodini je 42.983

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.410 novih slučajeva. U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.
Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 382. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.983. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.888, potom sledi Pančevo sa više od 4.200, Subotica sa više od 2.900, Zrenjanin sa više od 2.800, Bačka Palanka sa više od 1.700, Kikinda sa više od 1.300, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1.100 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Možda Vam se svidi i