Pokrajina obezbedila sredstva za nastavak izgradnje „Popovićeve“ škole

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče ugovore predstavnicima 22 lokalne samouprave u AP Vojvodini za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima vodoprivrede i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta. Reč je o projektima koji se realizuju preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, a sredstva opredeljena za Sremsku Mitrovicu odnose se na nastavak radova na izgradnji Osnovne škole „Jovan Popović“.

Mirović je danas dodelio i ugovore za nastavak finansiranja izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, kao i ugovor za rekonstrukciju i izgradnju novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelendi u Bočaru. Vrednost ova tri ugovora je 676 miliona dinara.

„Prvi u Srbiji, dodelom ugovora za realizaciju važnih infrastrukturnih projekata, započinjemo novi investicioni ciklus. Tokom ove godine završićemo realizaciju velikih projekata koje smo započeli ranijih godina, kao što je rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici, i sve one projekte koje smo nasledili nedovršene. Zajedno sa lokalnim samoupravama radićemo na realizaciji svih ovih projekata“, izjavio je predsednik Mirović.

Među značajnijim projektima, kako je naveo, jesu: nastavak radova na adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, uređenje Pozorišnog trga u Novom Sadu, rekonstrukcija lokalnih puteva u Šidu, Baču, Žablju, Opovu i Bačkom Petrovcu, izgradnja nove osnovne škole u Sremskoj Mitrovici, nastavak izgradnje gradske pijace u Кikindi i sanacija fasada u Subotici.

„Ove godine akcenat će biti na nastavku rekonstrukcije bolnica i klinika, što je značajan posao od kojeg je veliki deo već završen. Radićemo rekonstrukciju bolnica u Senti, Somboru, Кovinu, kao i Poliklinike u Novom Sadu“, rekao je Mirović.

On je najavio i početak izgradnje Кamenice 3 sa pet-centrom, a u narednim danima očekuje se, kako je rekao, puštanje u funkciju dva nova linearna akceleratora na Institutu za onkologiju.

Uručivanju ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Кovačević.

Izvor/foto: vojvodina.gov.rs

Možda Vam se svidi i