Pojačana kontrola saobraćajne policije na teritoriji Srema

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pripadnici saobraćajne policije će u narednom periodu na teritoriji Srema vršiti pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju, posebno vozača dvotočkaša, a sa ciljem da se poveća srepen bezbednosti na putevima.

Tim povodom načelnik Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici Vladimir Roljić održao je konferenciju za medije.

„Za vreme vanrednog stanja imali smo naglo smanjenje intenziteta saobraćaja, samim tim bilo je manje saobraćajnih nezgoda, manje posledica, ali sa ukidanjem vanrednog stanja došlo je isto tako do naglog porasta saobraćaja, pa tako su se i problemi počeli javljati u većoj meri. Saobraćajna policija ponovo je počela redovno da kontroliše saobraćaj, a akcenat je stavljen pre svega na kontrolu brzine kretanja i upotrebi alkohola. Ono što je, kao i ranijih godina, u ovo doba aktuelno jeste da se na puteve vraćaju dvotočkaši – biciklisti i motociklisti. Kada govorimo o njima moramo navesti dva problema sa kojima se sučavamo – prvi problem jeste činjenica da ti vozači nisu upravljali pomenutim vozilima duže od šest meseci, nisu naviknuti na ista i prave greške, a drugi problem je taj što ih vozači putničkih vozila ne očekuju, nije ih bilo na putevima duži period i samim tim ne obraćaju pažnju na njih“, kaže načelnik Roljić.

On je dodao da je već registrovano nekoliko nezgoda u kojima su učestvovali vozači dvotočkaša, ali da na sreću nije bilo ozbiljnih posledica.

„U večernjim satima vršimo pojačanu kontrola alkohola i to na svim putevima u blizini urbanih delova grada u svim naseljenim mestima u Sremu. Trudimo se da budemo prisutni na svim putnim pravcima gde postoje problemi i da sankcionišemo sve uočene prekršaje“, dodaje načelnik.

Možda Vam se svidi i