Skupštine Srbije počela je danas raspravu o Predlogu zakona o ministarstvima, čime se stvaraju uslovi da se formira nova Vlada Srbije sledeće sedmice.

Mandatarka Ana Brnabić, prema najavi, svoj kabinet i ekspoze u parlamentu treba da predstavi u sredu, 28. oktobra, a novi ministribiće poznat posle sednice Predsedništva SNS koja će se održati u nedelju, 25. oktobra.

Prema Predlogu zakona o ministarstvima, Vladu Srbije će činiti 21 ministarstvo, a tri nova biće Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Ostaju ministarstva finansija, privrede, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, gradjevinarstva saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine turizma i telekomunikacija.

Ostaće i ministarstvo pravde, zatim državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulure i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.

Predlog zakona o ministarstvima u skupštinsku proceduru je uputilo 167 poslanika sa liste “Aleksandar Vučić – za našu decu.

Možda Vam se svidi i