Počela primena novih mera, važe za četiri grada

Od strane Ozon
0 komentar

Uredbom Vlade Srbije, pojedine mere za suzbijanje širenja virusa korona u mestima gde je zbog epidemiološke situacije proglašena vanredna situacija.

To su Novi Pazar, Kragujevac, Vranje i Tutin, od danas postaju obavezne.

Od danas je u tim mestima zabranjeno okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija, a radno vreme ugostiteljskih objekata je od 7 do 20 časova.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitne maske i poštovanje fizičke distance od dva metra. 

Mere podrazumevaju i prilagođavanje rada ugostiteljskih objekata tako, da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova. 

Foto arhiva Ozon Media

Uredba podrazumeva i punu primenu svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja. 

U osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odložena su okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće organizovani uz primenu svih mera lične zaštite, fizičku distancu od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica. 

U javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila. 

Zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, a uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje će raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane.

You may also like