Počela distribucija zaštitnih maski školarcima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je počela distribucija zaštitnih maski učenicima nižih razreda osnovnih škola na teritoriji Sremske Mitrovice i pripadajućih sela.

Radi se o 16.000 maski koje je obezbedio Kazneno popravni zavod u Sremskoj Mitrovici, a putem akcije „Doniraj masku školarcu“ koju su inicirala i realizovala lica na odsluženju zatvorske kazne.

Maske su prvo dobili učenici Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja“ i ŠOSO „Radivoj Popović“ u Sremskoj Mitrovici, a iste je uručila gradonačelnica Svetlana Milovanović. Do kraja naredne nedelje maske će biti podeljene i u ostalim školama.

„Danas počinjemo distibuciju zaštitnih maski koje smo dobili kao donaciju od Kazneno popravnog zavoda, a u kojem je sašiveno 16.000 maski za naše osnovce. Paketi od po pet maski dobiće svi učenici od 1. do 4. razreda i to do kraja naredne nedelje“, rekla je gradonačelnica.

Ona se u ime lokalne samouprave zahvalila donatoru u podsetila da su akciju „Doniraj masku školarci“ realizovala lica na odsluženju kazne zatvora i da je u istoj učestvovalo njih oko 200.

Priliku da se takođe uputi zahvalnost donatoru, ali i lokalnoj samoupravi iskoristio je i direktor Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ Đorđe Cvijanović.

„U vreme globalne epidemije virusa korone bili smo prinuđeni da menjamo prioritete školstva, tako da smo na prvo mesto stavili zdravlje učenika i zaposlenih u odnosu na obrazovno – vaspitni sistem koji je u ovoj situaciji iza toga. U tom smislu, zahvalni smo svima na pomoći našoj, ali i svim drugim školama, pre svega Upravi za obrazovanje i gradonačelnici Milovanović koja je takođe iz oblasti prosvete i razume sve probleme i poteškoće sa kojima se susrećemo u ovom momentu. Posebno zahvalnost za Kazneno popravni zavod u Sremskoj Mitrovici koji je obezbedio maske za sve naše osnovce“, rekao je Cvijanović.

On je istakao da „Bajićeva“ škola i Zavod godinama imaju izuzetno dobru saradnju.

„Istorijski gledano Zavod i škola su povezani od samog njenog osnivanja, jer je ona nastala iz potrebe da se školuju deca radnika kaznione, tako da pomoć koju su nam uputili za nas nije ništa novo. Svake godine ona je izuzetno obimna i za sve što nam treba mi se prvo njima obratimo“, kaže Cvijanović.

Nakon „Bajićeve“ škole gradonačelnica je maske dostavila i Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“.

Maske je u ime ove škole primila Tamara Ivanov, pomoćnik direktora koja se, kao i Cvijanović zahvalila se Kazneno-popravnom zavodu i lokalnoj samoupravi na donaciji.

„Hvala Zavodu i lokalnoj samoupravi koja brine, ne samo o učenicima naše škole, nego o svim učenicima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Naša škola u potpunosti sprovodi sve preventivne epidemiološki mere zaštite zdravlja učenika i zaposlenih i za sada nemamo obolelih od virursa Covid 19″, rekla je Ivanova.

Možda Vam se svidi i