Pijan bežao policiji na autoputu, išao 167 na sat

Od strane Ozon
0 komentar

Policajci Uprave saobraćajne policije, na auto-putu Beograd–Šid, u Novom Beogradu, prilikom kontrole saobraćaja takozvanim „presretačem“ zaustavili su vozača koji je vozio brzinom 167,3 kilometra na čas, saopštio je MUP.

Policijski službenici podneli su prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje protiv dvadesetjednogodišnjeg vozača automobila „BMV“ koji je na auto-putu, na delu gde je brzina kretanja ograničena na 80 kilometara na čas, upravljao vozilom brzinom od 167,3 kilometra na čas.

Takođe, vozač nije postupio po naredbi policijskih službenika i nije zaustavio vozilo, već se isključio sa auto-puta i dva puta prošao kroz crveno svetlo.

Nakon što je policija zaustavila vozača, alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,33 promila alkohola u organizmu, dok je uređajem za detekciju psihoaktivnih supstanci utvrđeno da je bio pod dejstvom narkotika, zbog čega je zadržan u policijskim prostorijama.

Prekršajni sud je učinioca prekršaja osudio na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 240 sati, novčanu kaznu od 300.000 dinara, 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i 25 kaznenih poena, zbog čega će mu biti oduzeta vozačka dozvola.

Policija apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila postojećim zakonskim normama budući da je neprilagođena brzina najčešći faktor nastanka saobraćajnih nezgoda.

Možda Vam se svidi i