Pijaca u „Matije Huđi“ na novoj lokaciji, na staroj dečije igralište

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Pijaca u sremskomitrovačkom naselju „Matije Huđi“ danas se izmešta na novu lokaciju, dok će na njeno mesto u narednih mesec dana biti postavljeno dečije igralište, kao i sprave za vežbanje na otvorenom – street workout.

Nova lokacija pijace, na kojoj će biti postavljeno za sada deset tezgi, je nedaleko od postojeće, ali bliže pešačkim stazama.

„Naselje „Matije Huđi“ kao jedno od najstarijih naselja u Sremskoj Mitrovici sasvim sigurno zaslužuje bolje uređenu pijacu, kao i jedno multifunkcionalno dečije igralište. Dok će tezge na novoj lokaciji biti postavljene već danas, igrlište na prostoru nekadašnje pijace biće završeno do kraja meseca“, rekla je prilikom današnjeg obilaska naselja gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Ona je istakla da ovi radovi predstavljaju samo prvi korak u uređenju ovog dela grada.

Pijaca u naselju „Matija Huđi“ postoji više od 10 godina i jedna je od dve zvanične pijace u gradu.

„U komunikaciji sa korisnicima usluga pijace i sa samim prodavcima došli smo do zaključka da je lokacija gde se do sada nalazila ista donekle nepristupačna, prvenstvno zato što je odvojena do pešačkih staza i komunikacija sa korsnicima usluga je otežana. Upravo zbog toga smo rešili da je približimo korisnicima i da je izmestimo. Trenutno smo, koliko je idealno i koliko je bilo zahteva, renovirali i postavili deset tezgi, dok će ostalih 15 sa postojeće pijace biti odneto na renoviranje, a zatim jedan deo njih će biti postavljen na pijaci u Mačvanskoj Mitrovici“, rekao je načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Ljubomir Vujčić.

Načelnik je objasnio da će prostor na kojem se do sada nalazila pijaca biti oplemenjen, odnosno da će na toj lokaciji biti postavljeno moderno i pre svega bezbedno multifunkcionalno dečije igralište, kao i poligon za vežbanje na otvorenom prostoru, popularni street workout.

You may also like

1 komentar

Zoran 02.10.2020. - 2:08 pm

Samo da se novac gradjana trosi. Gde ide onoliki novac od placanja parkinga i kakvu korist imaju gradjani Sremske Mitrovice od tog placanja? Nesto se ne secam da sam video u Sremskoj Mitrovici skoro napravljen novi asfalt, rupa do rupe po svim ulicama. Oborska da izgubis tocak na sahtove, takodje Salabara sve krpljenje do krpljenja i neravnine. Uzasno stanje puta u Vodnoj, uzasno i od stoteksa prema starom mostu. Na svim prometnijim ulicama ne mozes proci bez ostecenja automobila ili moras dzipom terencem. Sramota!

Komentari su zatvoreni.