Oporavio se prvi pozitivan na COVID19 u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nulti pacijent u Sremskoj Mitrovici ozdravio je od korne. Dva poslednja uzastopna testa koja su u njegovom slučaju rađena 5. i 6. aprila negativna su na Covid 19.

U telefonskom razgovoru sa 44-godišnjim muškarcem iz Sremske Mitrovice koji je ujedno i prvi sa pozitivnim testim na COVID19 u Sremu, kako prenosi STV, on je rekao da se sada oseća dobro, i da planira da i dalje ostane u kucnoj izolaciji.

Dok je trajala borba sa koronom najveću podršku mu je pružila porodica, supruga i dve ćerke, ali veliku zahvalnost, kaže duguje medicinskim radnicima koji su o njemu brinuli proteklih nedelja.

On je, zbog prirode posla kojim se bavi boravio u inostranstvu. Po povratku u Srbiju 18. marta je dobio visoku temepraturu i groznicu. 20. marta je prvi put zatražio pomoć lekara. Rezultat testiranja na korona virus dobio je 23. marta i oni je pokazao da je pozitivan na Covid 19. 

Prvih deset dana, kaže da je imao visoku temeparturu, groznicu, da nije mogao da unuosi hranu u organizam i da je bio malaksao.  Slušao je preporuke lekara i uspeo je da dobije najvažniju životnu bitku.

STV

You may also like